Programmering och skapande av robotar!

Hej!

Denna veckan började vi med att läsa vidare i projektboken och barnen reflekterade mycket kring att Lille Robot fick hjälp av djuren i skogen så att han blev lagad igen. Han fick tillbaka sitt öra och knapparna var på plats så han blev sig själv igen. Barnen pratade om att man kan trycka på knapparna så kanske Lille Robot kan flyga? Lille robot har också känslor, för var han ledsen och nu blev han glad när djuren hjälpte till. Det blev många fina teckningar och bokstäver i barnens skrivböcker och spontat började många barn att skapa olika robotar med olika byggmaterial.

Under veckan hade vi tre grupper där baren fick ta del av olika aktiviteter, en grupp skapade en stor robot som barnen kan klä ut sig till. Den andra gruppen skapade en bana där de programmerade varandra och den tredje programmerade de små robotarna vi har på Längtan som kallas för Bluebot. Barnen visade stort intresse och det blev fler fina skapelser i deras skrivböcker.

Vi avslutade veckan med att gå iväg på en härlig promenad där vi samlade olika naturmaterial som vi kommer att arbeta vidare med. Blev även trevligt att leka en stund på Tåglekplatsen! 

Vi är också ingång och ändrar i våra lärmiljöer där vi utvecklar och bidrar till digitalt meningsskapande!