Nytt meddelande från Lille Robot

Under denna veckan fick vi ett brev från vår mystiske vän igen.
Denna gång fick vi en utmaning som gick ut på att vi skulle hitta 12 bilder som Lille Robot hade gömt på olika ställen på respektive avdelning. 

Önskan: Med hjälp av ledtrådar och samarbete hittade vi snart alla bilderna. Barnen såg snart att bilderna var delar av ett pussel, men hur vi än försökte fick vi inte en hel bild. Det verkade saknas bitar? Ett barn kom på att vi kunde fråga Drömmen om de också hittat bilder.

Drömmen: Barnen fick leta efter pusselbitar på alla olika ställen inne på avdelningen. Vissa tyckte det var svårt och då hjälptes barnen åt så att varje barn hittade varsin bild. När vi tillsammans försökte pussla ihop bilderna insåg barnen att detta pusslet inte var helt, vi hade ett öga på lille roboten? Vi pedagoger frågade barnen var dem trodde resten av bilderna fanns och något barn svarade då Önskan. Precis när vi skulle knacka på dörren till Önskan, kom de in till oss och frågade om vi hade några bitar. 

Nu var alla pusselbitar hittade och barnen började samarbeta med att lägga ihop det fulla pusslet. 

Detta var uppstarten för det projekt vi kommer att ha framöver i tvärgrupper mellan Önskan och Drömmen. Tre dagar i veckan kommer projektet att bedrivas på detta sätt och det går runt på tre olika grupper så att alla barn möter alla pedagoger och vise versa.

Varje grupp fick lyssna på sagan som vi läste genom dokumentkameran. Med hjälp av detta redskap ges alla barn möjligheten att se bilderna och att vi kan förstora delar av bilden om vi behöver titta lite mer noggrant.

Barnen fick sedan i uppgift att komma på ett namn till gruppen. Med hjälp av kapplastavar fick barnen rösta fram vilket namn de ville sin grupp skulle heta. Två grupper har än så länge röstat fram namn på sina grupper. Det finns en Starka gruppen och Solgruppen. När tredje gruppen skulle rösta fram sitt namn blev det så jämt i röstningen att de inte kunde komma överens med vad gruppen skulle heta. Detta kommer barnen få göra om igen nästa vecka, så får vi se om barnen håller fast vid sin röst eller kommer på något annat förslag.

De barn som inte är i tvärgrupp just den dagen erbjuds såklart andra saker. Denna veckan har barnen har varit ute och lekt i vattenpölar och blivit erbjudna att göra halloween pyssel.