Hösten är här!

Som ni kanske märker är hösten här. Denna veckan har barnen pratat mycket om hösten och dess färger. De har skapat sitt eget höstträd på olika sätt. Krokodilen Krille är alltid med oss och han ställer frågor om färger och hur de olika löven ser ut och liknande. Krille frågade barnen vilka färger löven på träden och på marken har nu när hösten är här. Barnen kollade ut och kom överens om att löven är gula, gröna, röda och orangea. Med färgerna som barnen hade valt ut fick de skapa varsitt höstträd. 

            
            

Barnens träd sätts upp på respektive avdelning och även dokumentation från själva aktiviteten kommer också finnas. Att låta barnen sitta ner tillsammans och bolla idéer och lyssna på varandra är något som gynnar deras språkutveckling.


Barnen kommer även få ha ett litet "lövbingo", där barnen får varsin bricka med bilder och med hjälp av bilderna ska barnen se ifall de kan hitta matchande löv. Detta kommer komma upp på bloggen nästa vecka, men här kommer en bild på bingo-brickan så länge.




En liten påminnelse, fredagen den 23/10 kommer vi ha Nalle-fest. Barnen är välkomna att ta med en nalle eller annat gosedjur hemifrån. Vi kommer avdelningarna tillsammans skapa en liten nallefest där vi sjunger och dansar tillsammans.