Blogg-in En dag på Lillönskan!

En dag på Lillönskan! 

Det är viktigt med rutiner på förskolan för att barnen ska känna igen sig och veta vad som förväntas de. 

Så här kan en dag se ut för ert barn.


7:15-8:15 Serveras frukostbuffé på Längtan. 

9:00-10:30 tisdagar, onsdagar & torsdagar är det grupper. Lilldrömmen och Lillönskan har valt att samarbeta i mixade grupper i vårt projektarbete. Som vi skrivit om tidigare på bloggen så är barnen indelade i 3grupper (kaninerna, igelkottarna och fåglarna). Kolla gärna i hallen vilken grupp som just ert barn ingår i, där kan ni även se lite bilder och informationstext på vad vi har gjort. Vid de tillfällena planeras aktiviteter för barnen där vi utgår ifrån vårt projekt, barnens intresse och läroplanen. Vi turas om så antingen är barnen ute, på Lillönskan eller på Lilldrömmen när det är grupper. Måndag och fredagar erbjuds exempelvis stationer med olika aktiviteter ute på gården eller en promenad till något i vår närmiljö.


10:30 tisdag, onsdag, torsdag brukar vi samlas vid soffan där en pedagog sitter med barnen och vi kanske sätter igång lite lugn musik eller en liten film snutt för att barnen ska få varva ner lite innan det är dags för mat och sovvila. Under tiden hjälper en pedagog barnen med blöjbyte och toabesök. På måndag och fredagar när vi inte har grupperna så har vi en fruktsamling mellan 9:30-10:00 och vi börjar alltid med en "Hej" eller "klapp-sång" där vi hälsar på alla barn och klappar alla barnens namn för att uppmärksamma alla. Därefter går vi igenom vår bildschema som visar tydlig vad som kommer hände under dagen. Vi sjunger olika sånger och ibland har lite olika aktiviteter på samlingen. På fredagar har vi en gemensam sångstund tillsammans med Lilldrömmen.




11:00  Lunch. Ni kan se menyn både i vår hall och här på bloggen.

11:30-13:30 Sovvila och lugna aktiviteter som erbjuds.

13:45 Äter vi mellanmål och  sedan går vi ut på gården och vara tillsammans med andra avdelningar  eller så är vi inne tillsammans med Lilldrömmen. Vi samarbetar mycket med Lilldrömmen och erbjuder barnen i olika aktiviteter. Detta är ungefär hur en dag/veckan kan se ut för ert barn.