Blogg in: En dag på Lilldrömmen

Välkomna till vår blogg in vecka! Denna veckan vill vi visa er lite extra hur vi arbetar med våra utvecklingsområden och hur en dag på Lilldrömmen kan se ut ☺

Vi lägger stor vikt vid rutiner för att barnen ska känna igen sig och veta vad som förväntas. Exempel på hur en dag kan se ut för ert barn är.

7:15-8:15 serveras frukost buffé på Längtan

9:00-10:30 tisdagar, onsdagar & torsdagar är det grupper. Lilldrömmen och Lillönskan har valt att samarbeta i mixade grupper i vårt projektarbete. Som vi skrivit om tidigare på bloggen så är barnen indelade i 3grupper (kaninerna, igelkottarna och fåglarna). Kolla gärna i hallen vilken grupp som just ert barn ingår i, där kan ni även se lite bilder och informationstext på vad vi har gjort. Vid de tillfällena planeras aktiviteter för barnen där vi utgår ifrån vårt projekt, barnens intresse och läroplanen. Vi turas om så antingen är barnen ute, på Lillönskan eller på Lilldrömmen när det är grupper. 
Måndag och fredagar erbjuds exempelvis stationer med olika aktiviteter ute på gården eller en promenad till något i vår närmiljö.



10:30 har vi en samling. Även där är det viktigt med igenkänningsfaktor. Vi har en återkommande sång ”Spela på trumman” där vi uppmärksammar alla barn som är här. Den sången har blivit mycket uppskattad, ibland hinner vi bara komma in i rummet och då har redan något barn hämtat fram trumman som vi ska spela på. Resten av innehållet i samlingen varierar. Avslutningsvis sjunger vi alltid matsången. 


 

Bilden här är ett exempel på hur vi under en samling kan uppmärksamma alla barn som är på förskolan och även de barnen som är sjuka/lediga. Vi har bilder på alla barn som sätts upp under respektive bild (förskola eller hemma) 

11:00 lunch som vår kock har lagat. Ni kan se menyn både i vår hall och här på bloggen.

11:30-13:30 är det sovvila och lugna aktiviteter som erbjuds.

13:45 mellanmål. Efter mellanmål går vi antingen ut hela förskolan tillsammans eller så är vi inne tillsammans med Lillönskan. Detta är ungefär hur en dag/veckan kan se ut för ert barn.