En dag på Längtan

Vi börjar dagen med en lugn frukostbuffé, därefter blir det en stunds utevistelse  tillsammans  med Önskan och Drömmen på Bamsesidan, där barnen kan välja olika aktiviter. Varje dag erbjuds någon typ av planerad aktivitet/undervisning tex Robotdans, skapande med lera, naturmaterial eller färger, musik och rörelse. Just nu tycker många  om att skapa "Pyssla".

Materialvagn för skapandeaktiviteter utomhus

Klockan 10.00 går Längtanbarnen in. Då har vi samling, där vi uppmärksammar och räknar barnen som är på förskolan och går igenom dagsstrukturen, för att tydliggöra dagen  samt utser dagens dukare/hjälpare. Barnen är väldigt förväntansfulla och spända inför vems namn som ska bli uppdraget ur påsen.

På samlingen har vi olika typer av aktiviteter såsom gymnastik/rörelse, läser böcker, leker olika gruppstärkande lekar.

Därefter arbetar vi med vårt sagoprojekt "Unik och värdefull" som handlar om Lille Roboten med vänner. 



Klockan 11.00 äter vi lunch, men först kommer  dukarna och presenterar maten och bjuder sina kompisar till bords.

Efter lunchen har vi lugna aktiviteter eller delar upp barnen i 2 grupper då vi läser olika "Kompisböcker" och  barnen får reflektera kring innehållet. 

Därefter väljer barnen på väljartavlan vad de vill leka. För att barn ska ha inflytande över sin dag, har vi aktivt arbetat med de pedagogiska miljöerna  utifrån olika läroplansområden, så att barnen ges möjlighet att  utforska bygg/ konstruktion, skapande aktiviter, fantsilek, språkstimulernade material, digital teknik mm 







Mellanmålsbuffé erbjuds ute på Längtan, som börjar 13.45, tillsammans med barnen från Drömmen och Önskan

Därefter är det dags för utomhusaktiviteter fram till ca 16.30, då vi avslutar dagen antingen inne eller ute, beroende på väder.