Måltidspedagogik. Dagens lunch Basilikabakad torsk. Då passar vi på att hämta basilika från våra odlingslådor.
I dag undersöker barnen örten Basilika. Vi har odlat den i våra odlingslådor. Barnen var med ute och klippte basilika med mig innan lunch. Våra barn är jämt i lådorna och smakar😊.
En kvalitativ torskfile, MSC märkt med en krämig basilikasås. Närodlad mat från grunden. Bra mat i förskolan är viktigt. Vi äter med ögonen. Att duka upp på ett lustfyllt sätt gör det lättare för våra barn att acceptera nya råvaror. Sensorik är viktigt.
Jag bjuder på lite bilder från dagens lunch, avdelning längtan.
Måltidspedagogik. Basilika.
Vi smakade även på persiljan vi odlat och jämförde smakerna.
Barnen älskade basilikan i maten men tyckte att den var stark i smaken för sig själva.
Buffe.🌿🌿
Fler bilder.👌
För de yngre barnen.🍀
Trevlig dag önskas.🌻