Barnen skapar egna filmer i appen iMotion!

Hej!

Nu när vi har samlat olika naturmaterial från förra veckan blev det spännande att utforska de lite närmare på ljusbordet och även leka tillsammans med djuren och skapa olika miljöer. Barnen har fått stort intresse för att skapa egna små filmer i appen iMotion där de lär varandra hur man går tillväga och förflytta olika föremål för att sedan göra olika filmer. Det var väldigt spännande att utforska vidare.


Vi fortsatte även att läsa vidare i projektboken och det blir mer och mer spännande. Alla djuren i skogen var inte riktigt överens om att Lille Robot är snäll och passar in i deras hem, han är annorlunda. Plötsligt så hittar de inte Lille Robot någonstans utan ser att det står skrivet "Förlåt". Barnen var överens om att Lille Robot är snäll och hjälpsam och det är okej att han är annorlunda för alla vi är också helt olika. Det blev många fina teckningar i deras böcker om var de tror att Lille roboten har försvunnit. Allt från att han kanske har gått vilse i skogen, är ledsen, känner sig ensam, fastnat någonstans i vattnet i skogen..




Nu när vi har pratat om programmering och robotar en del så har  några barn spontat började skapa egna datorer, med olika knappar, bokstäver, djur och figurer. Så häftiga!



"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse. 
Förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material
och redskap." (Lpfö 18)