Utevistelse i vår närmiljö

Käglinge har gett oss många roliga, spännande och lärorika moment i vårt projekt och vardag. 

 

Det var där vi hittade våra kompisar (djuren) som är centrum i vårt projekt. Mycket kretsar kring djuren och barnen är mycket måna om att de ska ha de bra och visar empati. De va på deras initiativ som vi skapade en brevlåda så Krille och hans kompisar kunde skriva brev till oss och vi till dem. Breven har utvecklat vårt projekt och man vet aldrig vad de har skrivit när där ligger ett nytt brev! :) 

I Käglinge tar vi även del av vårt växlande väder/årstider. Vi uppmärksammar färger, växter och djur som vi ser/ser spår av. De stora hålorna som finns där och sniglar har varit spännande och barnen visat extra nyfikenhet för. De är en väldigt härlig miljö att vistas i, som bidrar till både till lek, fantasi och motoriska utmaningar. 



 

                

                

Då det gäller motorik så har vi gymnastik en gång i veckan då vi går iväg. Vi ser att barnen tar till sig lekarna och uppskattar dem som vi introducerar då de gärna leker lekarna själv sen ute på gården och då även hjälper de yngre barnen att introduceras i leken.

Gymnastiken består av en uppvärmning (så vi mjukar och värmer upp kroppen), en lek och en sammarbetsövning. Sen avslutas passet med avslappning/en lugn stund till lugn musik, frukt och vatten.