Blog-In, Pedagogiska miljöer på Lilldrömmen. Del 2

Under denna termin som har gått har vi upptäckt att detta är en barngrupp som gillar musik och dans. Vi har därför ett discorum inne på avdelningen som används kontinuerligt. Vi brukar släcka ner, sätta igång lampor samt discokula och till sist musik. 


Läroplan för förskolan (Lpfö 18)
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla: 
- motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning /../ 
- förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans.
Här är några läroplansmål som vi på förskolan kan se i att ha detta discorum inne på avdelningen. Det finns ett syfte med rummet mer än att ha roligt tillsammans. 


Det finns ett till rum inne på avdelningen som är nytt för våra barn och är nästan precis färdigt, ett rum vi kallar "Sinnesrummet". Eftersom musik är populärt i vår barngrupp försökte vi komma på något annat som också ger barnen möjlighet till att utforska med sina sinnen. Därför skapade vi "Sinnesrummet" där barnen ges möjlighet att använda ett ljusbord med tillbehör, ett mörkläggande tält där de får använda ficklampor och andra lampor i, en magnetbräda på väggen där de kan skapa olika konstruktioner med hjälp av magneter i olika former och sen har vi en liten djurhörna där fantasin tar över och barnen leker fantasilekar med djuren.

  
Här är lite bilder på hur vårt "Sinnesrum" ser ut samt på det material som barnen blir erbjudna.

Läroplan för förskolan (Lpfö 18)
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:
- fantasi och föreställningsförmåga
- nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära
Här är några läroplansmål som går att koppla till vårt "Sinnesrum".