Barnkonventionen och Krille åker jorden runt!

Vi har haft FN-vecka på förskolan och vi har börjat jobba med "Kompisböckerna". Kompisböckerna är ett underlag vi pedagoger jobbar med som ett hjälpmedel till Barnkonversionen. Kompisböckerna handlar om lite olika saker, till exempel samarbeta, säga stopp, dela med sig, säga förlåt och prata om det.

Vi pedagoger valde att ha rollspel framför barnen med Krille och Krilles kompis Krabban. Detta för att barnen skulle få en förståelse för hur det kan bli om man skulle råka göra något som får ens kompis att bli ledsen. Rollspelet fick igång barnens tankar och idéer. Vi pedagoger ställde frågor under rollspelet för att få höra hur barnen tyckte vi skulle lösa situationen. 

Här är Krille och Krabban tillsammans efter de sagt förlåt till varandra och blivit kompisar igen!




Under vår FN-vecka åkte även Krille jorden runt. Han besökte olika länder och köket erbjöd maträtter som tillhörde varje land. Barnen tyckte det var roligt att Krille åkte flygplan till de olika länderna.
Barnen fick en flagga som tillhörde varje land och på flaggan stod det frågan: finns det krokodiler i detta land? För att få fram informationen fick vi tillsammans med barnen söka upp svaret. 


När Krille landade i USA fick barnen tillsammans skapa en högt torn med färgerna röd och blå, för enligt barnen var det de färgerna som fanns på flaggan!