Blog-In, Hur en dag på Lilldrömmen kan se ut. Del 1

Hej alla vårdnadshavare!

Vi hoppas att ni går in och kollar bloggen när möjligheten finns, för att på så sätt kunna följa vad era barn hittar på här på Lilldrömmen.
 
Vi tänkte att vi skulle börja berätta om hur en dag på förskolan kan se ut. 
Dagen börjar med frukostbuffé ute på Längtan, sen går barnen in på respektive avdelning. Vi har alltid samling med barnen innan vi går ut och då brukar vi sjunga en "klapp klapp" sång där alla barnen får säga sina namn. Detta är bra för att barnen ska lära sig varandras namn och även skapa en gemenskap i gruppen, vilket är lite extra viktigt efter sommaren när det tillkommit nya barn. Efter vi sjungit lite sånger som barnen själva brukar få välja går vi genom vårt strukturschema. Strukturschema har vi på varje avdelning på förskolan för att barnen ska kunna veta hur dagen kommer se ut och vad som kommer att hända. Detta schema återkommer vi till i samlingen innan lunch. 
Måndagar och fredagar går alla barnen ut på gården tillsammans med Lillönskan. På tisdagar, onsdagar och torsdagar har vi mindre grupper med barnen, både inne och ute. Grupperna är indelade lite i ålder för att på så sätt kunna planera aktiviteterna på barnens nivå. 
Grupperna kallar vi för "Projektgrupperna".
Efter utevistelse eller grupper går vi in, tvättar oss, har samling och äter sedan lunch. Efter lunchen sover de barn som ska sova och de barn som är uppe tilldelas olika material som är lugna för att även de ska kunna komma ner i varv, sen är det mellanmål och efter det går vi ut igen. 
Under denna tid då vardagen inte ser ut som den brukar är vi ute så mycket vi kan på förskolan, för att på så sätt minska smittspridning på förskolan.

Vi berättar hur en dag på förskolan kan se ut för att ni ska kunna få en inblick i vad ert barn gör om dagarna.


Under samlingen får barnen sätta sig på ploppar i olika färger på golvet. De skapar tillsammans en halvcirkel vilket gör att varje barn syns, för varandra men även för oss pedagoger. Ploppen ger barnen en plats att sitta på under samlingen som de vet är deras. Det ger ett lugn i gruppen och under tiden tränar barnen på färgerna när de ska välja vilken plopp de vill sitta på.