Vi flyger till Antarktis!

 

Hej!

Välkomna till en ny vecka på Önskan! Vi började veckan med roliga ute aktiviteter tillsammans med våra Drömmen kompisar. Det blev skapande av vinterteckningar utifrån projektboken fick barnen måla en bild på Krille och hur det känns att vara där det är riktigt kallt. Det blev många kreativa vintermålningar där Krille var på äventyr med sina kompisar.

Förra veckan reste Krille till Danmark och han kom fram till att där var det inte så kallt som han hade tänkt sig. Det var inte riktigt dit han ville resa, så hans kompis pingvinen kom med ett riktigt bra förslag. Vi reser till Antarktis! Det är nämligen pingvinen som kommer därifrån och där är det riktigt kallt. Så det var dags att packa resväskan och allt som Krille och hans kompisar behöver ta med sig på den långa flygresan. Det var allt från varma kläder, sovsäck, tält, mat, och teleskop så vi kunde titta på månen. Det var en hel del som behövdes för att besöka den kallaste platsen på jorden. Vi tog fram världskartan och pratade kring var Antarktis ligger och hur långt det är från Sverige. Blev många diskussioner där barnen själva reflekterade kring vad de själva skulle vilja ta med sig på resan. Många berättade att de gärna reser med sin familj, de skulle ta med sig leksaker, rutschkana, böcker, mat, fika. Barnen visade stor nyfikenhet och intresse kring denna resa så många började själva rita sträckan hur långt det är att resa till Antarktis och vilka saker de ska packa med sig. Det blev även skapande av pingviner som vi kommer att hänga i vår nya pedagogiska miljö som kommer bjuda in till ett nytt vinterfantasiland.


"Utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera. Förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, möns­ter, antal. Förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld, förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen." (Lpfö 18)