Krokodilgruppen

Hej och välkomna till en ny termin. Vi kommer som tidigare nämnts att arbeta i tre tvärgrupper i vårt projekt med boken "Vad finns bakom dörren?". En av grupperna har fått namnet Krokodilerna, denna grupp har Jennie och Erika samt Hala ansvar för.
 Vid ett tillfälle fick barnen genom en demokratisk röstning komma fram till namn på gruppen. De fick se tre  bilder med olika djur och med varsin duplokloss fick de visa vilken bild de valde. De lade alltså sin kloss på den bild som de tyckte bäst om. Med fyra röster vann krokodilen över krabban och pingvinen som fick tre röster vardera.
När krokodilerna har träffats har vi börjat med att bekanta oss med varandra, vi sjunger namnsånger, klappar namnramsor bl a.
Vi har tittat på filmer om krokodiler, lyssnat på sånger via ipad och projektor, vi har använt vår sångväska med konkret material till sången Krokodilen i bilen. Här fick barnen t ex se hur en trumpet ser ut. I samband med detta lyssnade vi också på hur en trumpet låter genom att se en kort film med trumpetfanfarer.
Vidare har vi målat gröna krokodiler med lite ovanligt målarmaterial, vi använde kavlar och bubbelplast för att få lite av krokodilens struktur.
Är du som vårdnadshavare osäker på vilken grupp ditt barn tillhör fråga oss gärna.