Gula gruppen - det finns geometriska former överallt!

 Att vi håller på med geometriska former i gula gruppen är väl ingen nyhet! 

Vår form-sång är nog den bästa sången vi har i vår grupp och vi alla tycker den är rolig. 

Barnen fick med hjälp av mindre storlek på former, skapa egna små hus som är uppsatta ovanför deras hyllor. Barnen fick en visningsbild innan de började skapa för att få lite idéer på hur de skulle göra, såhär blev några resultat: 






På tisdagar är det Gula gruppens utedag och vi försöker gå iväg på promenad eller utflykt med barnen för lite miljöombyte. Gårdagens promenad blev till en liten form-jakt utomhus. Var vi än gick så fanns det former överallt enligt barnen!
I början av vår promenad upptäckte några barn att ett hus hade tre fönster som hade likadan form som Kaj Kvadrat och att fönsterna satt i Rut Rektangel, alltså dörren. Jakten fortsatte och barnen upptäckte att ett fönster på en dörr av en cirkel, men ändå inte riktigt som en cirkel utan den var "inte hel" som ett barn sa. I detta fönster fanns det små trianglar, även kallat pizzabitar.
Vi hittade både Cilla Cirkel och Kaj Kvadrat på en brunn som vi gick över. 
Och såhär fortsatte vår promenad. Det är så himla roligt för oss pedagoger att se hur intresset för geometriska former har utvecklats och vuxit! 
Barnen relaterar formerna mycket till namnen till varje form från vår form-sång som vi sjunger.
Här är en bild på ett hus där barnen hittade massa olika former på, även skylten om står framför. 


En annan sak som barnen tränar på när vi är ute på promenad är att gå på led, kolla över vägen, hålla varandra i handen och att inte gå iväg.