Utforska snön på olika sätt med bygg och konstruktion!

 Förra veckan blev barnen väldigt intresserade av att bygga med olika material inne på avdelningen. Vi lånade nytt byggmaterial från Längtan som var långa rör som man kan bygga åt olika håll. Barnen byggde en stor lekplats som ett landskap där både djur och människor bodde. Det blev en samarbetsövning då många ville var med och bygga tillsammans.

Denna vecka fortsatte intresset vidare och barnen var nyfikna på att undersöka med snön på olika sätt. Nu när vi har fått ny snö tog vi med oss ficklampor och förstoringsglas. Barnen utforskade med ficklampor och reflekterade kring att snön lyser och ser ut som guld! Vi tittade vad vi kunde se med förstoringsglas och det var svårt att se en snöflinga men det var intressant att titta på snön och även undersöka och känna hur den känns när vi blandar med vatten.

Därefter blev det bygg och kontraktion med snö på olika sätt, det byggdes vulkaner, några skapade slått, hus, snögubbar som föreställde familj. Leken utvecklades vidare och barnen blev agenter som letade efter olika spår i snön. De hittade spår av olika fåglar, andra djur som kaniner och människospår med olika mönster. Barnen räknade och funderade på hur många spår kan det vara? Var har djuren tagit vägen? Finnas det några spår av Krille?

Innan lunch har vi våra struktursamlingar och denna veckan fokuserar vi på att arbeta med Takk alfabetet och språkpåsar med olika föremål som barnen hjälps åt att bokstavera och ljuda.