En aktiv och spännande sportlovsvecka!

 Hej!

Denna vecka har Längtan barnen varit på Önskan och Drömmen och vi har tillsammans haft en spännande och aktiv sportlovsvecka! Veckan började med en del uteaktiviteter där barnen hade musik/rörelse, hinderbana med olika uppdrag och roliga lekar där vi tränade på grovmotoriken.

Under onsdagen och torsdagen gick vi iväg på promenad och besökte olika lekplatser. Önskan gick iväg till Planetlekplatsen och det var roligt att gunga, klättra och balansera. Nästa dag blev det promenad till Tåglekplatsen och där upptäckte barnen en hel del vårtecken. Vi tittade på olika blommor som hade kommit, barnen letade efter små djur och hittade snäckor, fågelbo och vi reflekterade över vilka fåglar som bygger sitt bo lågt och vilka som bygger högt uppe i träden. Vi undersökte tillsammans och letade efter fakta på lärplattan
Drömmen gick på promenad först till Tåglekplatsen där barnen hade med sig olika sandleksaker och det bakades kakor i sandlådan. Nästa dag var de iväg och besökte Tingdammens lekplats på skolgården och det var populärt att leka där och utforska utemiljön.

Idag är det avslutning på sportlovsveckan och barnen kommer få en spännande efterrätt av Bettina samt att det blir ett festligt mellanmål med korvkiosk på Längtan!

"Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. När fysisk aktivitet, näringsriktiga måltider och hälsosam livsstil är en naturlig del av barnens dag kan utbildningen bidra till att barnen förstår hur detta kan påverka hälsa och välbefinnande." (Lpfö 18)

Vi önskar er alla en trevlig helg!