Måltidspedagogik med focus på lingon.

Slutet på sportlovsveckan och början på våren, känns bra med sol nu. I dag har vi pratat om lingonet. Raw food bollar(lingon) som fredagsmys efter maten. Jag kommer att servera lingondricka till mellanmålet i dag och då kommer vi att öppna upp en korvkiosk. De äldre barnen och de yngre barnen  kommer att äta tillsammans ute på längtan. Det är alltid lika roligt att se de yngre barnen då de får lov att besöka de äldre barnen, även om de är tillsammans ute så är det något speciellt då de möts här hos femåringarna.
Det blir liksom ett annat forum. De sträcker lite på sig och blir liksom lite modigare så goa. 😊
Barnen tyckte mycket om de nyttiga kakorna det gick hem och så booztar vi samtidigt med energi.
Massor av vitamin C. 🍒
Här är lite bilder från produktionen i dag.

Bilderna är dock ljusa, färgen var riktigt röd 🍒




Lite lärande frågor




Ett av barnen frågade om jag rullade köttbullar, ser ju så ut på avstånd innan de rullades i kokos.😉
Frysta osötade lingon körs med agavesirap. Mixa bruten havre med solrosfrö. Blanda samman med kokosolja eko. Forma till bollar. Jag smaksatte även med kardemumma då lingon och kardemumma gifter sig bra.




🍒🍒🍒🍒🍒🍒



Trevlig helg i solen.☀

Korvkiosken är öppen😉



Barnen står i kö nu