Vi säger välkomna till nya Längtan gruppen!

Hej! 

 Under dessa första veckor har barnen utforskat de pedagogiska miljöerna, vi har arbetat med valtavlan och barnen har blandats i olika grupper vid samlingar och sagostunder för att lära känna varandra bättre. Vi har pratat mycket om känslor och var och en fick berätta och skriva/rita vad de tycker är bäst på Längtan och om de önskar något mer som vi kan förändra och lägga till i våra miljöer. På samlingarna har vi läst och pratat mycket om barnkonventionen och barns rättigheter och barns ansvar för varandras rättigheter. Barnen har målat ett stort träd där vi kommer lägga upp deras tankar kring vilken mat som är bra för de, kroppen behöver mat för att den ska växa och fungera bra. 

Barnen har fått rita och skriva i sina egna skrivböcker vad de tycker om att göra och vi har pratat om hur vi ska vara mot varandra där vi har läst och reflekterat kring olika kompisböcker. Ute på gården har vi under veckan haft olika stationer som barnen har tagit del av, stort intresse kring natur och djur. Det har funnits många nyckelpigor ute och det var spännande att utforska och ta reda på mer information i fakta böckerna.

Förskolan ska spegla de värden och rättigheter som uttrycks i FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). Utbildningen ska därför utgå från vad som bedöms vara barnets bästa, att barn har rätt till delaktighet och inflytande och att barnen ska få kännedom om sina rättigheter. (Lpfö 18)