Japan inspirerar dagens lunch.

I dag äter vi bakad lax med teriyaki glace. Teriyaki är en japansk sojasås med mycket umami. Denna maträtt är underbart god och nyttigt. En fet fisk med mycket omega tre. En del barn äter sushi hemma och för dem är igenkänningsfaktorn hög. Laxen har tyvärr ökat i pris på senare år och då äts den inte lika ofta. I dag serverar jag den med olika sorters grönsaker och basmatiris. Lite lime för barnen att smaksätta den med.

Japan en nation med mycket fisk och skaldjur.😊

Lite bilder från dagens lunch.



MSC märkt kvalitativ lax.


Teriyaki sås.


Karamelliserad😋och klar.


Lime.


Femåringarnas buffe.


Våra barn lägger själv upp sin mat på tallriken. MTI, motorisk träning för inlärning. Kopplingen mellan ens egen kropp och tankar. Att kunna fokusera på att lägga upp maten samtidigt kunna gå med tallriken till bordet. Barnen går själv och hämtar sin lunch. De lär sig dessutom att äta rätt mängd mat (när känner kroppen att den är mätt?) metoden tallriksmodellen är en bra ingång här. Vi hjälper era barn vid buffen. Era barn är delaktiga i den maträtt som serveras via önskemål även vid våra lärandefrågor kring matbordet. Detta stärker barnens självkänsla och ger dem inflytande.


Med önskan om en fortsatt bra dag.😇