Välkomna till Drömmen!

 Vi önskar gamla och nya barn välkomna till Drömmen! 

Just nu jobbar vi inne på Drömmen med att komma in lite i rutiner, lära känna varandra då vi har fått nya kompisar i gruppen. Det är inte bara nya barn på Drömmen utan även ny personal, även vi lär känna barnen och dem oss. 

Under dessa veckor som förskolan har varit igång har vi lärt oss varandras namn, pratat om hur man är en bra kompis samt hur vi alla är lika men ändå olika. 

Vi ställde frågan till barnen vad det är som gör oss i samlingen lika och barnen svarade att vi hade hår på våra huvud, vi har två armar, två ögon och två ben. För att ge dom en riktig funderare så frågade vi vad det är som gör oss olika, utifrån det barnen hade sagt? Barnen tittade runt på varandra och plötsligt sa någon att vi har olika färger på håret men också olika färger på våra ögon. 

Varje barn fick också berätta vad de tyckte om att göra och varje barn sa olika saker, men samtidigt insåg dem att de själva också tyckte om att göra det som kompisen sa. 

Detta ämne, lika och olika, är något vi kommer fortsätta jobba kontinuerligt med i vårt kommande projekt. 





Läroplansmål för förskolan

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:

- sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till kroppsliga och personliga rättigheter 

- förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar