"Barns röster"

 För att skapa en känsla av samhörighet på förskolan har vi ett gemensamt tema, vilket detta läsår är Barns röster. Vi valde att arbeta med boken "Unik & Värdefull". Boken kommer att finnas med oss i vårt arbete där vi utgår ifrån läroplan för förskolan och förskolans utvecklingsområde "Digitalt meningsskapande" och  "Barns delaktighet och inflyttande"

I onsdags fick vi inbjudan in i "blå" rum på "Längtan" att träffa Roboten från boken och några djur. Detta blev vårt gemensamma projektuppstart. Sedan åter träffades barnen på avdelningen där de skulle reflektera för oss : Vad har de sett? Vad är en robot? och Var kommer hän ifrån? Barnens tankar kring "Vad är en robot" var: "att de finns på film och hemma, att robotar fixar och städar, de gör statiska rörelse, man kan ta isär robotar och leka med dem. Och förstås de pratar ju så här " Jag är en robot.....   

De hade olika åsikter om det var en pojke eller flicka och var kommer den ifrån? Reflektioner: Robotlandet, Från Danmark, Inget land, Från här, Från pappa.....

Därefter ritade barnen sina egna robotar och vad de själva just tror hur ser roboten ut. Vi har erbjudit till barnen modellera för att skapa sina robotar. 

På samlingar denna vecka inriktade vi oss mot former på olika sätt: Formvisan, leka formmonster, och leta efter geometriska figurer. Vi har börjat med två läsgrupper innan mellanmåls buffé på "Längtan"

Trevlig helg önskar personalen på "Önskan"