Vi skapar, gympar, dansar och löser kluringar....



Denna veckan har vi fortsatt att samla mjölkkartonger och vi har pratat om vad en ritning är. Barnen förklarade och berättade med egna ord vad en ritning är: 

”Så de vet hur man ska bygga”
”Typ som en karta”
”Byggarbetarna bygger som de vill ha de. De har en karta på de”
”Man väljer vilket färg man vill ha på sitt hus”
”Att man ritar hur de ska bygga huset. Sen bestämmer de som vill ha huset vilka färger och om de vill ha trä eller sten.” 
”Man ritar hur huset ska se ut.”
”Att man ritar.”
”Man följer ritningen.”

Vi tittade på hur olika ritningar kan se ut och sedan fick barnen göra en egen ritning på hur de tycker att djurens hus ska se ut.

  
 
När vi tittat på hus så har vi sett olika geometriska former så som cirklar, trianglar, rektanglar och kvadrater. Vi har samtalat kring de olika formerna och när barnen tog på sig ”form-glasögonen” så hittade de många olika former inne på längtan. 
”De finns cirklar i taket.” 
”Dörren är en rektangel” 
”Fönstret är också en rektangel” osv. 
Ja....vi hittade många olika former i våra rum och i vår vardag.


Denna veckan valde vi att ha gymnastiken inomhus. Så det blev ett pass mini röris där vi fick använda hela kroppen. Vi hoppade, kröp, blev långa, korta, snurrade, samarbetade mm. Vi tränar även oss på att lyssna och ta instruktioner och fick verkligen anstränga kroppen. För att sedan avsluta med avslappning och frukt & vatten.

I blå rummet har vi skapat en melodifestivalen-vägg där barnen kan med hjälp av QR-koder scanna och lyssna på de olika bidragen. Vi tränar på hur man använder QR-koder, lyssnar och dansar till olika typer av musik. 

Här är två mattekluringar vi introducerat på Längtan som barnen gärna testar...