Idag var det dags för Påskfest!

Hej!

Idag var det dags för vår fina påskfest ute på Bamsesidan där vi började med fri lek och ansiktsmålning för de barn som önskade bli målade till något som hör påsken till. Därefter var det dags för olika lekar som var fördelade i tre stationer. Önskan började med aktiviteten att gå och balansera med sked och ett maracasägg. Det var spännande och inte alltid så lätt att hålla balansen. Därefter var det dags för "hoppa säck" där vi förvandlades till påskharar och tävlade mot varandra i två grupper. Vi fick därefter gömma 10 små färgglada ägg som barnen hjälptes åt tillsammans att hitta ute i buskar, bland gungor och rutschkanan. Det blev mycket rörelse och skratt idag!

När vi minst anade kom påskharen på besök! Han berättade att han hade en överraskning till oss och vi skulle leta efter den över hela gården. Barnen var snabba och hittade tillsammans ett stort ägg och där fanns goda äpplen och ananas!

När vi kom in blev det sagostund med "Sagan om gullefjun" där Lamija dramatiserade och berättade om den söta lilla kycklingen. Barnen fick därefter gå in två och två och själva leka och berätta sagan för varandra. Det blev mycket uppskattat! 

Till lunch dukade vi långbord där barnens påsk skapelser var med som dekoration, så fina!

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama. Intresse för berättelser, ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera."(Lpfö 18)