Skapande och värdegrunds böcker!

 Hej!

Den här veckan fortsatte vi att erbjuda barnen att skapa och måla blommor med olika teknik. De målade fina blommor med hjälp av gafflar och barnen skapade snödroppar blommor med bomullstussar. Vi har även börjat påsk pyssla och barnen skapade påskliljor och skrev och ritade påskkort till Krille. 

Vi har läst både värdegrundsagor och sagor som handlar om djur och deras sätt att leva. De sagorna heter: "Den lilla söta krokodilen" och " Säg Stopp" samt "Den lilla röda hönan".

Barnen har målat varsin hand med röd färg som ska föreställa en stop skylt. Detta var utifrån deras tankar och reflektioner utifrån bokens karaktärer. "Säg stopp" använder barnen både verbalt och språkligt. Vi har pratat hur man lyssnar på sina kompisar och hur känns det när något inte känns bra. Vi har fått stor respons av hur en kompis ska vara.

Veckan avslutades genom att vi gick på promenad till Tåglekplatsen där barnen bakade kakor och lekte restaurang där vi fick beställa och köpa olika bakverk. Det blev också en del lek i naturkojan där det fanns olika träplankor som de byggde med och letade efter nya vårtecken med olika blommor och växter. 

Vi vill även nämna att vi har börjat med inskolning från yngre barns sidan där tre nya kompisar ska börja hos oss och de har varit med oss under delar av dagen denna veckan. Det har varit en spännande vecka!

Vi önskar er alla en trevlig helg!