Krille Krokodil skickar en hälsning med ett uppdrag....

Hej!

Denna vecka har vi fortsatt att arbetat med att skapa pingviner till vårt vinterlandskap. Några i taget har fått gå in och repetera, reflektera och återberätta boken innan de satte i gång med skapandet.

Krille krokodil har även skickat en videohälsning och ett brev till oss med uppdrag om att lära oss om ett nytt land som han besökt, nämligen Grönland. Vi delade upp barnen i två grupper, den ena stannade inne medan den andra gruppen gick ut och sedan bytte vi plats. Vi fick frågor att fundera över såsom:

Vad tror ni att man brukar laga och äta för mat på Grönland? Ja, det kom ju massa spännande förslag från barnen såsom spagetti, hamburgare och mackor men vi fick lära oss att eftersom det är världens största ö finns det massa vatten runtomkring med fiskar i. Så därför äter man ofta fisk i olika former vilket var precis det som serverades till lunch idag, grönlandstorsk.

Vidare funderade vi över namnet, är Grönland verkligen grönt? Vi tittade på kartan och nej, det mesta av landet är vitt och det klurade barnen själv ut att det var snö:)

Vi tog även reda på vilka djur som lever där. Barnen hade redan många kloka gissningar som de kopplat ihop med våra tidigare kunskaper om djur som bor i kalla länder nämligen pingviner, isbjörnar och sälar. Vidare fanns det såklart lite nya djur som vi kan fördjupa oss kring såsom bl.a. valar och renar.