Nu börjar vi att bygga :)

Nu har Krille och hans kompisar varit med hem och sett alla husen. Så roligt! Barnen har varit stolta över att visa vägen och att få berätta var de bor. Vi har sett många geometriska former och räknat mkt på våra promenader.

Nu har vi satt upp en karta på avdelningen där vi markerat ut vart alla barnen bor och vart vi gått. Barnens husbilder finns nu även i vår lärmiljö med blue boot. Barnen kan programmera in vart den ska gå och vem den ska hälsa på.











På samma sätt som vi har bilder på djurens hus ovan så har vi även bilder på barnen och deras hus (som vi inte kan visa här).


Nästa steg blev att barnen har ritat vars en bild hur de vill att vi ska bygga Krille hus. Sedan fick de i två grupper komma överens om hur Krille hus ska se ut. Så nu är ritningarna klara, vi har tillräckligt många mjölkpaket för att starta vårt bygge :) Barnen har många tankar och höga visioner om huset så ska bli spännande hur resultatet blir.








Denna vecka har barnen fått testa en annan kluring. De skulle sitta Två och två med ryggarna mot varandra. De har vars en hög med lika dana legobitar framför sig. En är roboten och den andra ska programmera roboten att bygga likadant (utan att se varandras).

De var inte lätt att förklara. Tänk på så många olika sätt man kan sätta en liten Legobit. Det blev en utmaning i kommunikation! Men roligt hade vi!