Sagor, rim och ramsor och på spaning efter vårtecken

 Hej,

Denna vecka har vi arbetat med både sagor som rimmar och även  klassiska kända sagor som "Guldlock". Krille  blev nyfiken på sagor om djur och natur.

Vi har skapat en egen Green Screen  hörna där barnen själva berättar sagor för varandra med hjälp utav sina pinndockor och bilder.

Förra veckan har barnen uppmärksammat vårtecken på lekplatsen. De har lagt märken på att det växer grön gräs, blommor och att det växer nya buskar som barnen kallade för "storebror" och "lillasyster".

Barnen har pysslat fina pappersblommor och målat alster om våren både ute och inne.

Vi har börjat träna på mindfulnes ätning -äta lunch under tystnad. (timglas 2min)Under dessa minuter äter vi lunch under tystnad. På så sätt blir det fullt fokus på hur maten smakar, hur det ser ut, på dofterna och känslan i kroppen när vi äter maten. När tiden har runnit ut kan vi prata i lugn samtalston.

Den här veckan har vi lekt med att programmera en robot för att lösa ett uppdrag, där roboten är en kompis. Det här en bra lek för att komma igång med programmering och vi använde sig av numrerade golvkorten och kommandokort.