Önskan Brev från en ko!!!

 Denna vecka har vi fortsatt att undersöka regnbågen som naturfenomen. Barnen fick höra en saga om en regnbågsmamma som när solen efter regn sken  släppte ut sina färgglada regnbågsbarn. Barnen fick till sig sagan med hjälp av konkret material och drama, detta fångade verkligen barnens uppmärksamhet och det blev en magisk sagostund. 

Barnen reflekterade över att Regnbågsmamman älskade sina barn och de berättade att de också hade en mamma och att hon älskade dem. Det blev en intressant diskussion kring hur familjer kan se ut och att alla familjer inte är precis lika. Efter sagan fick barnen möjlighet att måla något från sagan de hört. behöver vi säga att det blev en och annan regnbåge?











Vi fick även ett intressant brev från en ko!! Mamma Mu har visst smugit runt i lokalen och lyssnat på vad vi har pratat om. Hon hade sett ett magiskt fenomen på himlen en dag när hon var ute i hagen. Helt plötsligt hade himlen lysts upp av en massa fantastiska färger i en stor båge. Visste barnen möjligtvis vad det kunde vara? Kunde de kanske skapa en sådan som inte helt plötsligt försvinner?

Det kunde de förstås och vi började med att prata om den yttersta färgen i regnbågen, som ju var det Mamma Mu måste ha menat. Vi lyssnade på hur röd låter och heter på de språk som finns representerat i barngruppen. Vi sjöng om några figurer som barnen känner igen som alla har färgen röd gemensamt. De fick även måla röd till den regnbåge som vi ska skapa till Mamma Mu.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

– fantasi och föreställningsförmåga,

– förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,

– både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska,

– förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,