Lilldrömmen: En händelserik vecka

I början på veckan kom Mamma Mu till oss med denna bild.
Vad gör mamma mu? ”Cyklar” svarar barnen.
Tycker ni om att cykla? ”Ja”


Mamma Mu berättar att hon lånat en cykel på förskolan och det var ju jätteroligt att cykla…men plötsligt såg hon bilar, bussar och lastbilar som körde utanför förskolan. Även barnen på Lilldrömmen tycker det är spännande att se på de olika fordon som kör förbi utanför. Mamma Mu satt länge och funderade, sen kom hon på. ”Jag vill också köra bil”.


Barnen som är väldigt hjälpsamma ville gärna hjälpa Mamma mu så hon kan köra bil. Vi ska därför göra om vår odlingslåda till en bil. Spännande att se hur de slutar. Vi har börjat med att gräva och tömma den på jorden som finns kvar där.




I slutet av veckan var Mamma Mu lite ledsen.. Hon skulle baka men hade ingen att baka med. Det är inte roligt att fika själv sa Mamma Mu. Precis som vanligt så är barnen så hjälpsamma och pigga på att hjälpa till. Så vi satte igång att baka scones med Mamma Mu.
 

 

När bullarna var färdiggräddade så var det äntligen dags att smaka. Mmm..vad gott det luktar!
Men vad är det som låter? Vi lyssnade... "fågel" sa barnen. -Ja, det låter som en fågel. Barnen gick direkt till fönstret och tittade ut. Då fick vi syn på Kråkan. Kråkan hade känt att det luktades så gott på Lilldrömmen så den flög in till oss. 
Snälla kompisar som vi är, så bjöd vi med Kråkan till vår fest! 
Så nu hälsar vi även Kråkan välkommen till Lilldrömmen 
        




Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:

- nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära

- förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar,

- förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.