Längtan - Vems är bajset???

 

Hej!

Denna vecka kom Mamma Mu och Kråkan med ett paket, spännande! I paketet låg en massa förstoringsglas och en kikare med ett brev och en fråga om vems bajset på bilden är? Mamma Mu hade tittat på barnens teckningar och foton från förra veckan och blev, precis som barnen, förundrade över vems bajset på fotot tillhör. Vi gick i väg till skogen med våra förstoringsglas i högsta hugg och vi letade och letade men kunde bara hitta fågelbajs och kaninlortar!

Innan vi traskade i väg så fick alla barn gissa vilket djur de tror bajset tillhör. Björn, räv, grävling, ko, papegoja, kråka, elefant, häst, kanin, krokodil, gris och kråka var de djur som barnen gissade på. Det blev en del intressanta diskussioner när krokodilen, papegojan och elefanten kom på tal, för de bor ju inte i vår skog berättade några av barnen.

Efter vår utflykt fick barnen i halvgrupp reflektera över fotona som vi tagit samt titta på några av barnens förslag om vems bajset kan vara, samt jämföra det med varandra. Samtliga kom fram till att vi inte har hittat rätt ägare och att de vill gå ut i skogen, på ett annat ställe, igen nästa vecka för att leta vidare med sina förstoringsglas.

 

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar”

 

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur”       

Lpfö 18