Längtan - Vi leker och lär känna varandra

 

Välkomna till Längtan!

Här möts de äldsta barnen från Önskan och Drömmen varje dag mellan 9-13.30. Så här i uppstart av terminen ligger vårt största fokus på värdegrund och samspelsarbete samt att barnen ska bli trygga med oss och våra nya rutiner.

Denna vecka har vi lekt olika organiserade namnlekar i ring, varav en där ett barn ska säga sitt namn och samtidigt göra en rörelse vilket vi andra därefter ska härma. Vi tränade då på att lyssna, följa instruktioner om hur leken gick till samt att våga stå i centrum och säga sitt namn.

Vi har även lekt en ”färglek” som gick ut på att alla barn fick en byggkloss var. Sedan fanns det 4 rockringar på marken och barnen fick röra sig till musik. När musiken tystnade fick de höra om de skulle ställa sig efter färg eller familj i ringarna. Om det var färg så skulle alla kompisar i samma ring ha samma färg på sin kloss och barnen fick hjälpas åt och kalla på sin färg. Ropade vi familj så skulle barnen ställa sig i rockringen med en kompis av varje färg. På detta sättet fick barnen hela tiden hitta nya kompisar att stå med i ringen och på så sätt lära känna varandra lite bättre.