Längtan - Vi bygger en trygg grupp

 

Hej!

Vi fortsätter vårt arbete med samarbete, värdegrund och rutiner. Vi har denna vecka delat upp barnen i 2 grupper några dagar, där den ena är inne och medan den andra är ute. Där får de ta del av dels en planerad lek, dels deras egna val av aktiviteter. På detta sätt får barnen större möjlighet och delaktighet att välja just den aktivitet som de önskar och påverka sitt lärande då det är färre barn inne eller ute samtidigt. Det ger även oss större möjligheter att se varje enskilt barn och dess utveckling samt bidrar det till en bättre koncentration och delaktighet hos barnen. När vi är alla barn tillsammans arbetar vi med samarbete, lyssna och respektera varandra vilket också är en del av vardagen. Vi kommer arbeta i både hel och halvgrupper denna termin. 

”Barnen ska ges förutsättningar både för lek som de själva tar initiativ till och som någon i arbetslaget introducerar.”

”Förskolan ska uppmuntra barnen att föra fram sina tankar och idéer och skapa förutsättningar för detta. Barnens åsikter ska tas tillvara i utbildningen och de ska få möjlighet att bilda sig egna uppfattningar och göra val utifrån sina egna förutsättningar. På så sätt kan barnen utveckla tilltro till sin egen förmåga samt bli delaktiga och utöva inflytande över utbildningen.” Lpfö 18

 

Denna vecka har vi sett ett stort intresse hos många barn för att konstruera med plus-plus och då gärna efter mönster eller instruktionsfilmer för att bygga i 3D. Vi uppmuntrar barnen att ta en dokumentation som sedan sätts upp på väggen som inspiration åt andra.

 




”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

– förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen, och

– förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.” Lpfö 18