Lillönskan v 41

 






Måndag: Vi hade en gemensam ute dag med lilldrömen.  Vi promenerade till Marie torps lekplatsen med Mamma mu och kråkan och samlade kastanjer och lov i olika färger en och skapade höstmiljö på avdelning. Det blev mycket reflektion på vägen till lekplatsen. Barnen träffade många kråkor, buss, trafikskyltar, trafikljus och byggarbetare. Det blev många frågor och svar och barnens reflektion. Barnens frågor: Var är kompis Mamma Mu ?, pekade på grön och röd gubbe på trafikljus, (titta gubbe) mm…

Tisdag: uppstart på våra projekt. Vi Lillönskan och Lilldrömen blev bjudna på teater på längtan där barnen träffade Mamma Mu och kråkan alla barn var jätteintresserade och suttit fint och koncentrerad på teater.

Vi fick ett paket från mamma mu som vi har öppnat på våra samlingen.

Onsdag: Vi kollade på en faktafilm om ko. T.ex. var den bor, vad äter en ko och hur får vi mjölk av en ko. Sedan delade vi upp barn i två grupp en grupp som målade en ko med bruna färger och den andra gruppen målade gärs och trädet. När det blev torr så hamnar det upp på väggen så barnen kan reflektera med varande och kännare sig stolt att det är dom som målade ko.  hade vi frukt och sångstund tillsammans på lilldrömen och sedan hade vi gemensamma lekar till sammas.