Drömmen Önskan - Regnbågsarbetet avslutat, vad händer härnäst?

Nu har Drömmen och Önskan jobbat med alla regnbågens färger och är klara med detta projektet för nu. Som avslut fick barnen träffas i sina nya grupper, där både barn från Drömmen och Önskan är blandade i. Vi började med en sång och sen presenterades varje barns namn genom en sång. Vi pratade om vad vi har gjort dessa veckorna, vilka färger vi har jobbat med samt varför vi började jobbade med dem färgerna vi har gjort.

Sen fick varje barn göra sitt eget regnbågsarmband. Vi fick gå igenom våra pärlor, se vilka färger vi hade och vilka vi saknade. Barnen såg att vi saknade färgerna röd, lila och gul, som sorterade. Då frågade vi vad vi behövde göra för att få fram färger och då svarade barnen att sortera dem. Så det var nästa steg, att leta upp färgerna och lägga i små skålar. 

Tillsammans med barnen ritade vi upp ett mönster på i vilken ordning som pärlorna kom och som barnen sen skulle följa. Dem blev väldigt stolta över sina armband. 

När gruppen var slut, satte vi oss ner och reflekterade tillsammans. Pratade om vad vi hade gjort och att denna grupp som satt i ringen, kommer vara deras nya grupp. Vi frågade om barnen hade några förslag på gruppnamn, som vi senare kommer låta barnen rösta fram. Några namnförslag som barnen kom med var: 
- Mamma Mu gruppen 
- Kråk gruppen 
- Regnbågsgruppen 
- Amigogruppen 

Nästa gång grupperna träffas är det dags för att rösta fram deras gruppnamn samt påbörja ett nytt projekt. 







Detta arbetsrätt, med tvärgrupper mellan avdelningarna, är ett arbetsrätt vi har jobbat med tidigare och som vi ser en vinst med. 



Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla: 
– förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar,
– förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp,