Snart börjar del tre. Läromatsutbildning kopplat till "Från Jord till bord".

Från Jord till bord. Ingen nyhet på vår förskola då vi har odlat här ett par år redan. I går var ett par femåringar ute med mig och städade, vattnade våra odlingslådor. Vi komposterade löv och rensade upp.

Vidare fortsatte vi att så inför vår och sommar skörd (detta gör vi inomhus) "förodlar" så att säga.. Vi har sått basilika, bladpersilja, gräslök denna gång.

Vi klippte ner blåbärsbusken och vattnade de fleråriga växter som vi har i våra lådor. Jordgubbsplantor, smultrons plantor, rabarber, salvia, mynta, timjan osv

Underbart med sol och vår. Tjälen sitter dock kvar ett tag till här i Skåne då det fortsatt är kallt på nätterna..

Som kock älskar jag att odla råvaror och örter. Det är dock ganska tidskrävande med all vattning fram mot sommaren då värmen kommer,  men det är det värt. I år kommer vi odla sockerärtor i morots landet. Detta för att era barn skall hinna skörda och äta innan de slutar och börjar skolan.

Vi kommer att baka och använda våra örter. En överraskning väntar era barn då jag tänker koppla tradition med odling inför vårt påskfirande. Era barn skall få odla krasse i vars ett påskägg. Denna odling kommer era barn att få sköta om helt själva. Att kunna koppla ett frö till en växt som barnen sedan kan äta är tanken här. Framförallt är det ett fortsatt lärande om hållbara livsmedel och mat.

Lite bilder och en ny tvåveckorsmeny här nedan.


Vår städning i odlingslådorna.


Rensat.🌿🌿🍀


Förodling på gång.😊


Kommande överraskning.😉




Ny tvåveckorsmeny. Trevlig helg önskas.💚


Mellanmål på Lillstjärnans FSK.