Ute aktiviteter, plantering och värdegrundsböcker

 Hej!

Vi vill börja med att berätta att vi har fått två nya kompisar på Önskan och vi hälsar de varmt välkomna till oss. Barnen har sett fram emot att få lära känna de nya kompisarna och denna veckan har vi börjat med att leka ute på vår gård och vi har haft olika aktiviteter tillsammans. Det har regnat en hel del och barnen har då utforskat och lekt mycket med vatten och grävt i sandlådan. Vi har även haft bygg och konstruktion med olika byggmaterial. Idag hade vi samarbetslekar med fallskärmen där vi tillsammans sjöng att det kom stora vågor och små vågor och barnen bytte plats med varandra. Det var även spännande att sitta i mitten två och två och vågorna blev större och större. 

Inne har barnen planterat tomater där vi fick fina planteringslådor med lock och Bettina köpte till oss fröer som barnen satt i jorden. Vi planterande även djungelgurka och rädisor så alla barn har varit med och hjälpt till. Ska bli väldigt spännande att följa processen vidare, nu hoppas vi också att solen snart kommer tillbaka. 

Under våra samlingar har vi läst olika värdegrunds och kultur böcker som vi har projicerat med vår dokumentationskamera. Därefter diskuterar vi och reflekterar tillsammans med barnen. Vi vill att varje barn ska ges förutsättningar att möta litteratur och berättelser med ett tydligt värdegrundperspektiv där barnen får möjligheten att reflektera utifrån normkritisk perspektiv. 


"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald.

Förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra." (Lpfö 18)