Kompis böcker och gemenskap

Hej!

Denna veckan har vi fokuserat på att läsa olika kompis och värdegrundsböcker, tillsammans har vi därefter reflekterat kring innehållet och barnen fick komma med egna förslag på vad hade de gjort i olika situationer. Vi kom därefter fram till att vi ska ha en kompis låda på Önskan där vi skriver ner allt snällt som barnen säger till varandra och alla snälla saker som vi har gjort under dagen. 

Vi vuxna har även dramatiserat olika situationer där barnen kom med egna lösningar och förslag om hur vi ska göra? När man känner sig ledsen och inte får vara med i en lek, hur gör vi? Barnen hade många fina tankar, att vi ska bjuda in i lek och gå och trösta varandra, säga snälla ord och att det känns mycket bättre när vi pratar om det tillsammans. 

Idag blev det väldigt uppskattat när vi läste alla fina saker som barnen har gjort under veckan och de kände sig mycket stolta.

Ute har vi haft en del bygg och konstruktion samt att barnen ritade, lekt bageri i sandlådan och det var härligt att plocka blommor och skapa små kartong tavlor. 

"Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveckling. Förskolan ska spegla de värden och rättigheter som uttrycks i FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen)."(Lpfö 18)

Vi önskar er alla en trevlig helg!