Ute aktiviteter och språkutveckling

Hej!

Denna veckan har vi tagit vara på det härliga vår vädret och varit ute mycket. Barnen har byggt med olika material, det har varit spännande att rita på marken med kritorna allt från alfabetet, blommor och skapat olika lekar med siffror. Vi har även haft ute våra stafflier där barnen har målat och ritat med olika färgpennor. Det har varit stort intresse att skriva bokstäver och sina egna namn, vi ser tydligt i deras egna teckningar och att de gärna skriver brev till varandra och sin familj. Vi använder våra namnklossar och de reflekterar mycket kring alfabetet med Takk som finns uppsatt på väggen i vår skrivhörna. 

Under tisdagen hjälpte barnen till att fixa i odlingslådorna, det var riktigt roligt att vattna och det behövdes mycket vatten! Barnen har reflekterat kring våra odlingslådor på avdelningen att det är två centimeter rädisor som har växt. Ska bli spännande att följa processen vidare med våra kryddor och grönsaker.

Idag gick vi på promenad till Planetlekplatsen där var det roligt att klättra i klätterställningen. Vi reflekterade över en fråga som vi hade med oss och barnen fick gissa och fundera kring. 

Under samlingen blev det flanosaga med Spöket Laban och därefter tittade vi på en liten film om Laban som barnen själva hade önskat. 

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera, intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och hur de används för att förmedla budskap."(Lpfö 18)