Projektet från "jord till bord" är igång.

Nu är vi igång med att flytta runt våra plantor i de olika odlingslådorna. Barnen är med och förodlar i våra lådor inne för att sedan sätta ut i våra utomhus lådor, maj månad. Potatisen håller på att slå rot så att vi kan plantera ut dem i slutet på april. Här i Skåne behöver man inte plantera i spann utan kan sätta ut direkt då temperaturen inte understiger 8 grader. Vi kommer att odla morötter i en låda, jordgubbar/rabarber i en låda, örter i en låda, djungel gurkor/sockerärtor i en låda, tomater i en annan och som sagt potatis. Detta för att öka kvantiteten.

Jag som kock kommer att tillaga olika rätter, bakverk med era barn. Vi kommer att torka örter inför vintern och använda dem färska. Era barn kommer att få se olika användningsområden av våra örter, grönsaker och bär. På vilka sätt går de att tillaga? Olika tekniker och smak strukturer med grönsakerna osv

Projektet, från jord till bord handlar om vårt ekosystem, biologi och framförallt vägen från fröet till färdiga grödor. Vi komposterar och återanvänder vårt matsvinn, odlar och tillagar. Vi kommer även att prata lite om näring och energi.

Fler bilder kommer framöver. Lite bilder från flytten av våra "gubbar och rabarber från i fjor". Idag har vi rensat tre odlingslådor, bara tre kvar😉



🌿🌿🌱🌱 Viktigt med bild och text för era yngre barn.


Tyvärr kom min skugga med i bild.😂

På gång😊💚🌿



Trevlig helg.