Krille lär oss mer om Spanien!

Hej!

Förra veckan fick vi uppdrag från Krille som har besökt Spanien! Barnen fick räkna på spanska och dansa till låten Last ketchup. Denna veckan tittade vi hur det ser ut i Spanien och barnen uppmärksammade att det finns mycket vatten, höga berg, mycket grönt olika former och längder på byggnader. Därefter fick barnen måla var de tror Krille tyckte mest om att göra i Spanien, det var allt från att han bodde på hotell och badade på stranden till att han lekte i parken åt pizza och glass. Några barn tyckte att han skulle äta på restaurang och vila hela dagen. 

Barnen blev nyfikna på vilka djur som finns i Spanien och om det ligger långt ifrån Sverige? Hur säger man hej, hejdå och god natt på spanska? Vi tog reda på lite fakta om Spanien och vilka djur som finns där. Det var spännande att titta på att det finns olika sorters örnar och att de ser olika ut. 

Vi har fortsatt med våra struktursamlingar där vi pratar om hur dagen ser ut och barnen själva kommer fram och berättar för gruppen. Vi har pratat om våra kompisregler och hur vi ska vara mot varandra, samt läst olika värdegrundböcker som vi reflekterar om tillsammans med barnen. 

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla fantasi och föreställningsförmåga, förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld. Förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form." (Lpfö 18)

Vi önskar er alla en trevlig helg!