Säsongens grönsaker i focus.

Säsongens grönsaker

Vi äter grönsaker som är ekologiska och närodlade efter säsong i förskolan. Rotgrönsaker, kål, betor & svamp. Under dessa mörka månader är det bra med extra energi i form av närodlade grönsaker. Barnen får ugnsrostade grönsaker likaväl som färska. Viktigt med olika strukturer och variationer. Jag brukar honungsrosta med örter. Rödbetorna kommer även att vändas i balsamico för att höja upp syran.

Önskar er en bra start på det nya året.




🍄🌿



Örter som persilja & dill är bra att använda frysta.😊



Mellanmål denna vecka.

Måndag,,Rågbulle, grönsaker & frukt.
Tisdag,,Varmkorv med bröd & frukt.
Onsdag,,Potatisbullar, lingon, grönsaker & frukt.
Torsdag,,Pannkaka med jordgubbssylt & frukt.
Fredag,,Tunnbrödsrulle, grönsaker & frukt.

Smaklig spis