Gula gruppen - geometriska former

Julen är förbi och projektet på förskolan är i fullgång, kul! 

Lite information om hur vi kommer jobba den kommande terminen. 
Lillönskan och Lilldrömmen är tillsammans indelade i tre grupper. Grupperna är indelade i ålder för att den planerade verksamheten ska kunna anpassas på bästa sätt. 

De äldsta barnen på Lillönskan och Lilldrömmen har tillsamman röstat fram Gula gruppen. Barnen fick välja först vilken kategori namnet skulle gå under, djur eller färg, och barnen röstade fram färg. Sen fick de välja mellan två färger, gul eller grön, då det är de färgerna som Krille har på sin kropp enligt barnen. Här få man in lite demokrati bland barnen, när de får rösta tillsammans och komma fram till ett svar.

Gula gruppen har börjat jobba med geometriska former. Dörrarna i boken om Krille har olika former och vi har uppmärksammat att barnen under uppläsning av boken har visat intresse för detta. 

Som uppstart läste vi genom boken för att friska upp våra minnen om Krille. Sen har vi tillsammans med barnen sida för sida kollat på Krilles dörrar för att se vilka former dörrarna har. 


Samlingen börjar alltid med vår klapp-sång där vi tillsammans sjunger oss igenom barnen namn. Det är en rolig start på dagen och att lära sig varandras namn är alltid bra. 

Innan vi ska äta frukt lägger vi ut de olika formerna i en hög på golvet. Barnen får sedan välja vilken form de till ta tillsammans med en frukt. Vi fokuserar på kvadrat, triangel, cirkel, rektangel och romb samt färger tillsammans med TAKK-tecken. Vi har även en sång om formerna som vi sjunger varje gång det är grupper. 

Geometriska former kommer vi jobba vidare med på olika sätt. 
Håll utkik efter Gula gruppens inlägg för att följa vår resa under terminen!