En ny rolig, lärorik och spännande termin är igång.....

Denna vecka har vi varit igång på Längtan igen... Mitten på veckan upptäckte barnen, som ofta tittar till vår brevlåda, att vi fått ett brev från Krilles kompis. I brevet berättar han för oss att han sett surikaten i Käglinge (surikaten som vi letat efter sedan höstterminen..) Tyvärr hann han inte prata med surikaten innan den försvann igen. Så vi bestämde att de va dags för en promenad till Käglinge för att leta! 

 

                

Vi möttes av ett vitt och härligt Käglinge där även solen tittade fram! Vi letade på kullarna, uppe i träd och nere i hålor. Efter att ha gått en bit så hittade vi äntligen surikaten. Så glada vi blev!!Surikaten fick följa med oss till förskolan och förenas med våra andra kompisar (krokodilen Krille, spå-pingvinen, fågeln Lisa och krabban Lilly). Vi har tittat på en kort fakta film surikater för att lära oss lite mer om vår nya kompis. Så nu får vi ser hur vi ska göra för att surikaten ska trivas hos oss. 



Veckan avslutades med en härlig promenad till en pulkabacke där vi åkte stjärtlapp. Det var först lite svårt men efter lite träning fick vi in tekniken och då gick det snabbt!

Trevlig helg!