Lillönskan v.46

 

Hej!

I måndags har vi varit tillsammans med Lilldrömmen på tåg-lekplatsen där barnen fick träna på sin grovmotorik genom att hålla balans och klättrade på klätterställning.

Föra veckan har vi skapat hus till ”Mamma Mu” Barnen tycker att det är jätterolig att gömma sig i ”Mamma Mus” hus speciellt när man släcker ljuset och man kan ta ficklampa med sig in i huset. Därefter har vi frågat barnen om de vill skapa sina egna hus?  Barnen har svarat JA

Vi har delat barnen i mindre grupper. Första gruppen har skapat huset genom att använda mjölkkartonger och olika färger som barnen valde själ. Andra gruppen tillsammans med ”Mamma Mu och Kråkan” gick till bygg-rum där fick barnen använda sin fantasi och kreativitet genom att använda sig av olika byggmaterial (klossar, magneter, kapplastavar med olika färger). Det var spännande att lyssna på barnens tankar om vad de har byggt, ”titta bygga Mamma Mu hus”, ”Mamma mu sova här”, ” Kråkan simma”  


                             









Nu är det dags att Mamma Mu och Kråkan följer med hem till er. Vi har byggt ett hus till Mamma Mu och Kråkan här på förskolan och nu undrar dom var alla barn bor och hur ser det ut. Syfte med detta är att göra er vårdnadshavare delaktiga i vårt projektarbete.

Ha en trevlig helg😀