Lilldrömmen: Vi hälsar en ny kompis välkommen till oss

En dag så hade Mamma Mu och Kråkan med sig ett paket till oss. De berättade att deras kompis finns där i....  Nyfiket tittade vi och kände på paketet. Vem är det?  Vi knackade på paketet och en mask kom ut. Masken Sigge 😀

 

Mamma Mu har en egen sång som vi alltid sjunger för henne och lika så Kråkan. Så nu fick vi lära oss en ny sång om masken. "Nyss så träffa jag en liten mask". För att vi skulle lära känna Sigge lite bättre hade han med sig en Qr kod som vi skannade. Där fick vi lära oss mer om Sigge.. Var han bor, vad han tycker om att äta, vad han inte vill äta, vad som händer med maskens bajs (allt i en och samma sång). 


 
I veckan kom Mamma Mu med en stor kartong. Det visade sig vara en maskkompost. Så tillsammans gick i ut och fixade jord, lite sand, löv, vatten och maskar. Nu får vi ta väl hand om dem och hoppas att de kommer trivas. 

 

Vi har skapat egna Sigge med hjälp av olika material och tekniker. Våra målarböcker och pennor, med kastanjer och piprensare och med målarfärg i vår ateljé. 
  


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
– förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra
– förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap
– nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära