Önskan i veckan som gick

Barnen har fått möjlighet att påverka sin vardag genom att vara med och utforma vår miljö. Robotrummet har fått lite nytt material och då utvecklas leken. Rymdraketen fick en kontrollpanel och rymden fylldes av planeter. Vi hämtade bluebot som barnen fick programmera. Först på golvet och senare i en app på ipaen. Vi lekte "Kom alla mina robotar" och då fick barnen programmera den vuxne genom att ge olika kommando som, gå rakt fram, sväng och backa. Vi tittade även på en liten filmsnutt om en restaurang i Malmö som har en robot som heter Kitty. De används för att köra ut dricka till gästerna. Prova att söka på Kin long Malmö robot om ni vill titta med era barn hemma.
 Utbildningen ute har i veckan präglats av konstruktion i olika former och med olika material. Inne har barnen ägnat sig åt olika skapandeaktiviteter. Vi har erbjudit barnen att använda rödbetor som vi hade till lunch för att skapa tryck. 
Fjärilar både med färg och med papper har skapats. 
 Barnen har även provat på att skapa film i appen Imotion. Detta är något som vi vill utveckla framöver. Ett barns sammanfattning av veckan:
 "Det bästa med veckan var att leka ute och att äta mat".