Sagan om Roberta börjar närma sig sitt slut...

Denna veckan, innan jul, har projektgrupperna börjat avsluta sin saga. Varje grupp har fått göra varsitt slut. Därför kommer sagan att få tre olika slut. 


Starkagruppens avslut: 

Vår gamla kära vän Krille krokodil kom på besök. Han hämtade med sig Sammy Flash, Ekorre Långsvans och Taggis tillbaka hem till jorden, men Roberta stannade kvar då hon alltid bott på månen. 



Robotgruppens avslut: 

Även i detta avslut kom Krille krokodil på besök. Han hade med sig paket till alla kompisar. De åkte och köpte en blå julgran, de pyntade den med julkulor, skattkista och en stjärna i toppen. Sen avsluta de sitt julfirande med en fika samtidigt som de tittade på julgranen. 


Solgruppens avslut:

Det kom en farlig krokodil i tomtemössa. Krokodilen ville ta med alla kompisarna till stjärnorna, men först ville de försäkra sig om att krokodilen var snäll, och det var den. Roberta hittade en tvn och Sammy Flash började spela ett tv-spel. När alla kompisarna skulle flyga till stjärnorna stannade Sammy Flash kvar och spelade sitt tv-spel. Men när spelet var slut så insåg han att han var ensam och blev ledsen. Han hittade en telefon så han kunde ringa sina kompisar och be dem komma och hämta upp honom. Sen flög de tillbaka till sitt hus i skogen och åt lunch. 




Läroplan för skolan:

– tillämpa ett demokratiskt arbetssätt där barnen aktivt deltar,

– nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

– fantasi och föreställningsförmåga,

– intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,