Utforskandet av djur och natur!

 Hej!

Vi började veckan med att vara ute i det härliga vädret, barnen började utforska smådjuren som de hittade i buskarna och på marken. De hittade små gröna djur som heter sandjägare och det var spännande att utforska de lite närmare, vi tog reda på fakta och att de tycker om att äta myror. Vi hittade även små sniglar och det blev tävling om vem som tar sig fram först till målet. Ute hade vi också olika språklekar där barnen fick blunda och hålla i en lång lina och då fick de känna vad som finns i de olika bokstavspåsarna. Spännande!

Vi har även haft vattenlek ute då det har varit väldigt varmt på eftermiddagarna. Barnen reflekterade kring att cyklarna och marken torkade snabbt för att solen var så varm. På samlingarna läste vi olika sagor om vänskap och sagan om honungsbin som handlar om matematik. Barnen har också lekt mycket med djuren och sanden på avdelningen.

Vi avslutade veckan med en härlig promenad till Tåglekplatsen. Det fanns många olika blommor ute i gräset så barnen kom på att vi kunde göra små buketter som vi tar med oss till förskolan.

Vi önskar er alla en trevlig helg!