Midsommarfest och nyckelpigejakt

 Vi har firat midsommar på förskolan idag. Vi bjöd upp till dans kring midsommarstången tillsammans med barnen från Drömmen och Önskan. Med krans i håret och spring i benen blev det en härlig stund till tonerna av traditionella sånger som Små grodorna, Tre små gummor, Karusellen, Morsgrisar och Prästens lilla kråka. Vi avslutade det hela med att klappa och stampa iväg en raket ända upp i rymden.











Vi fortsatte festligheterna med en nyckelpigejakt. I buskarna hängde bilder på olika nyckelpigor samt nyckelpigor med qrkoder som barnen snabbt samlade ihopa.

När vi skannade qrkoderna fick vi höra en sång om en nyckelpiga, lite fakta om nyckelpigor samt hur man säger nyckelpiga på olika språk. Vilken glädje vi såg i barnen när de kände igen de språk som de förstår.







Till lunch hade Bettina förberett en god midsommarbuffé som vi åt vid långbord dukat med våra fina dukar vi skapade igår. I vasen på bordet hittade vi de blommor som vi också hade i våra midsommarkransar; blåklint, vallmo och prästkragar.




Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

– sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet,

– både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska,

– förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen